Vrienden van de Koggehoeven

Wij zijn de stichting Vrienden van de Koggehoeven.
Onze stichting is speciaal in het leven geroepen om
‘Zorgbedrijf de Koggehoeven’ te ondersteunen.
De Koggehoeven is niet alleen het eerste paardenrusthuis
van Noord-Holland, maar ook een fijne dagbestedingslocatie
voor zorgbehoevende mensen.

Over onze stichting

Als Vrienden van de Koggehoeven zijn we op heel veel verschillende manieren bezig om de Koggehoeven te ondersteunen; onder andere door de zorg- en welzijnsfuncties te verbeteren voor mens en dier, maar ook door educatieve en recreatieve functies toe te voegen aan het zorgbedrijf.

Daarnaast zetten wij ons in om betrokkenheid te creëren onder omwonenden en de rest van de inwoners van de gemeente Koggenland. Tot slot, verwerven wij financiële middelen en goederen voor het verbeteren van de welzijn van mens en dier.

De basis van Zorgbedrijf de Koggehoeven is de realisatie van een innovatieve, ‘groene’ serrestal met groepshuisvesting en 24/7 uitloop. Deze serrestal voldoet aan de hoogste eisen van dierwelzijn en speelt optimaal in op de behoeften van het gepensioneerde paard.

De nieuwe serrestal heeft uiteraard als hoofdfunctie het huisvesten van de gepensioneerde paarden en pony’s, maar het kan zoveel meer betekenen! Daarom is er ook een grote skybox met terras/kantine en loopbrug gerealiseerd. Hierdoor krijgt de zorgboerderij meer ruimte voor  dagbesteding en biedt het de faciliteiten van een unieke vergaderruimte en cursuslocatie.

Nu de basis staat kunnen wij met uw hulp projecten realiseren die het verblijf voor de “oude” paarden en mensen die daar een dagbesteding hebben veraangenamen. Uw bijdrage helpt ons daarbij! Sponsoren kan op verschillende manieren: als vriend, (hoofd)sponsor of als partner. Ook is er de mogelijkheid om bij te dragen door middel van een (eenmalige) donatie in de vorm van financiën, producten of diensten. We overleggen graag met u over de mogelijkheden.

De aanvraag  is in behandeling  bij de Belastingdienst en er zal uiterlijk 1december antwoord komen of wij Anbi gecertificeerd zijn.
Lees hier de ANBI gegevens.

Het bestuur